dijous, 11 de novembre del 2010

Vichyssoise



Hola a tots!!! Ja tornem a estar aquí!!! Feia molts dies que no publicavem res, però tot té un motiu. Resulta que hem estat mitja familia amb passera de la panxa ... i com comprendreu no hem tingut moltes ganes de fer res que no fos arròs bullit, patata bullida o pollastre a la planxa... En fi, un cap de setmana molt divertit...

Però ja tornem a estar en dansa. Aquesta recepta, tot i que molt senzilla, a mi hem sembla molt bona. Diria que podria ser un primer plat de diumenge i tot. A més, a l'hivern te la pots menjar calenta, i a l'estiu ben fresqueta. La pots servir en un got petit com a aperitiu per exemple ... en definitiva, una recepta molt bona i molt versàtil. Suposo que molts de vosaltres ja la coneixeu, però aquesta és la nostra manera de fer-la. Som-hi.

Ingredients
2 porros
3 o 4 patates ( depèn com siguin de grans)
1 ceba tendra ( si és molt gran només la meitat)
sal
1 nou mantega
200 ml nata líquida
sal

Elaboració
Poseu en una olla ( pot ser una olla a pressió) la mantega a desfer a foc mitjà-baix. Afegiu els porros ben nets i trossejats, les patates pelades i a trossos i la ceba tendra també a trossos. Poseu-hi un mica de sal. Això no ha de coure molta estona ni s'ha de daurar, simplement ha de suar una mica per a que es quedi tou ( uns 7 minuts aproximadamanet). Passat aquest temps afegiu aigua fins que quedi ben cobert i poseu a bullir. Si és una olla normal, bullirà uns 25 minuts aproximadamanet ( aneu vigilant que no es quedi sense aigua), i si és una olla ràpida amb 8 minuts una vegada hagi pujat la vàlvula n'hi haurà prou. També podeu fer una versió una mica més light, posant els ingredients a bullir directament ( porro, patata i ceba) sense passar per la mantega. El resultat és igualment bo.

Una vegada hagi baixat la vàlvula ho triturarem. Per a que quedi just a la textura que us agradi ( més espessa o més lleugera), el que jo faig és treure l'aigua i reservar-la a un recipient, per poder-la afegir si hem fa falta. Cadascú que la deixi al seu punt. A mi, m'agrada que no sigui molt molt espessa. Per últim, afegim la nata i barregem bé fins que quedi ben incorporat. Si heu triat la versió light, no hi poseu la nata, o en tot cas no cal que hi afegiu el pot sencer. Rectifiqueu de sal.

Ara està llest per servir. Com us deia ho podeu servir calent o fred. I per acompanyar hi podeu afegir una mica de parmesà ratllat per sobre, una mica de cibulet ben picat o unes tires fines de porro fregidetes fins que quedin ben cruixents.

Espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...