dimecres, 12 de gener del 2011

Vieires amb carxofes i pernil



Bona nit a tots. Tenim algunes receptes pendents de fer i algunes només de penjar. Tot arribarà. Però de moment us presentem un entrant molt bo. La veritat és que havia comprat aquestes vieires per a la nit de cap d'any o el dia 1, però una grip bastant inoportuna, va fer que en lloc de raïm prenguéssim ibuprofeno de postres. En fi, que les vieires es van quedar al congelador. Ja feia temps que m'anava pel cap de comprar-ne i tenia ganes de provar-les.
La recepta ve d'unes vieires que vam menjar en un restaurant. La veritat és que no recordo ben be com eren, però crec que s'hi assemblaven bastant. Espero que us agradin.

Ingredients ( per a 2 persones)

6 vieires ( si són grans en tindreu prou amb 4. Jo les vaig comprar congelades)
2 llesques de pernil
2 carxofes no molt grans
sal i oli

Elaboració

Poseu en una olla aigua abundant i porteu a l'ebullició. Afegiu les carxofes senceres després de rentar-les. Bulliu durant aproximadament 25 minuts. Una vegada cuites retireu del foc i deixeu atemperar i que soltin l'aigua que hagin pogut absorvir. Quan la pogueu manipular retireu les fulles externes fins que veieu les fulles tendres i peleu una mica el peu. Talleu la punta de les fulles i partiu en 8 trossos cadascuna.
En una paella poseu un raig d'oli i quan estigui ben calenta saltegem les carxofes per a que quedin una mica daurades. En realitat ja estan cuites, així que es tracta de donar-li una mica de color. Reservem.
En un altra paella, posem un raig d'oli, i igualment esperem que sigui ben calent per a marcar les vieires. Aquest marisc, com tots té una cocció molt ràpida. En 1 minut ( 30 segons cada costat) o menys les tindrem cuites. Si ens passem ens quedaran resseques i dures. Volem que estigui torrat per fora i tou per dins.
Per últim, talleu a tires molt fines el pernil salat. Jo el que he fet és passar-lo 15 segons per la paella ( he aprofitat un racó de la paella on he saltejat les carxofes) per a que canvies una mica el color. De fet, es podria utilitzar un cruixent de pernil també.
Ara només ens queda muntar el plat. Agafeu una closca de vieira i poseu 2/3 vieires, 3 o 4 talls de carxofa i una mica de pernil pel damunt. Poseu-hi una mica de sal maldon per sobre i està llest per menjar.
Una possibilitat seria tenir-ho preparat en una safata i a última hora donar-hi un cop de forn per escalfar-ho.
Només un altra cosa. Com que les closques de les vieires no estàn cuites, el que he fet és bullir-les 1 minutet per a que quedessin ben netes.

Espero que ho proveu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...