diumenge, 9 d’octubre del 2011

Galtes de porc a l'estil del papa


No només tenim una mare cuinetes sinó que també tenim un pare que de quan en quan posa els peus a la cuina per fer alguna recepta bona com aquesta! He de confesar que li queden boníssimes i que és el plat estrella de moltes trobades amb amics que suquen i suquen fins deixar el plat ben net! es desfan a la boca...mmm..quina gana...Bé, aquí va:

Ingredients (per a 4 persones):
4 galtes de porc
2 cebes de figueres
1 pastanaga gran o 2 de petites
pebre negre en gra
1 fulla de llorer
1 ramet de farigola
aigua
vi (negre o blanc)
sal 
oli

Elaboració:
Primer que res salpebreu les galtes i selleu-les amb una miqueta d'oli a la mateixa olla  pressió on les coureu. Una vegada marcades, afegiu vi i aigua a parts iguals fins cobrir-les i afegiu el llorer i la farigola. Tanqueu la olla a pressió i coeu-ho aproximadament uns 45 minuts. Es molt important que quedin molt tovetes! Si la carn es separa facilment de l'ós es que ja estan a punt però si costa una mica deixe-ho coure una mica més!
A banda, en una paella en una mica d'oli sofregiu la ceba tallada molt fineta i la pastanaga a rodanxes i caramelitze-ho a foc lent-mitjà i remenant fins que canviï de color i quedi tovet. Llavors, afegiu una cullerada de farina i remeneu una mica fins que la farina també es torri i no li quedi el gust. Llavors afegiu una mica de caldo de la cocció de les galtes i triture-ho amb la batedora retirant unes quantes pastanagues per a decorar. 
Per últim afegiu a la olla on teniu les galtes amb la resta del caldo la salsa que acabeu de fer i deixeu reduir a foc lent amb la olla destapada i remenant per a que no s'apegui fins que la salsa agafi consistència. 
Ara ja només ues queda rectificar de sal i servir! Ah! i disfrutar d'un plat econòmic, tradicional i boníssim!!!!

Espero que us hagi agradat!

Fins aviat!

Sandra

1 comentari:

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...