dimarts, 26 de febrer del 2013

Quiche de verdures (recepta d'aprofitament)

Després de tant de dolç avui us porto una recepta exprés!!! D'aquelles faciletes, rapidetes i resultones!! D'aquelles que a tots ens agraden!!! A més a més, una recepta d'aprofitament!! Per acabar amb totes les restes de la nevera i evitar que es facin malbé!! Jo tenia aquestes verdures però podeu fer servir les que tingueu...tot hi té cabuda! :)

Ingredients:
1 massa quebrada o pasta full (el que preferiu)
verdures variades (jo hi he posat: 1 porro, mitja ceba gran, 2 carxofes, 1 carbassó, 4 xampis i uns quants tomàquets cherry)
1 ou
200ml nata líquida i una terrina de nata fresca ( jo la vaig posar perquè la tenia encetada però no es necessari tampoc...queda molt més cremosa, això si).
formatge mozzarela ratllat
oli
sal i pebre

Elaboració:
Netegeu i talleu totes les verdures a daus petits excepte els tomàquets que els heu de tallar a la meitat. Poseu un rajolí d'oli en una paella i coeu totes les verdures afegint-les segons el punt de cocció que necessitin..en el meu cas en el següent ordre: ceba, porro, carxofes, carbassó i xampis. Afegiu sal al gust.
En un bol a banda bateu l'ou i afegiu les nates remenant bé fins aconseguir una crema homogènia. Afegiu sal i pebre i una mica de formatge ratllat i acabe-ho d'integrar.
Quan les verdures estiguin cuites afegiu la mescla anterior a la paella i remeneu a foc baix un minutet.
Prepareu la pasta de full o massa quebrada (si es pasta de full l'haureu de punxar amb una forquilla per a que no pugi) sobre un motlle que pugui anar al forn i aboqueu la mescla a l'interior. Per últim, disposeu els tomàquets cherrys partits per la meitat i una mica més de formatge ratllat per sobre i porteu al forn (prèviament preescalfat a 180ºC) durant uns 20 minuts o fins que estigui ben cuit.

La podeu menjar calenta o freda. A mi, personalment, m'agrada més freda! Un sopar ideal no?? També es pot fer amb format individual o pot ser un bon aperitiu...

Que la disfruteu!

Sandra



--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Después de tanto de dulce hoy os traigo una receta exprés!!! De aquellas facilitas, rapiditas y resultonas!! De aquellas que a todos nos gustan!!! Además, una receta de aprovechamiento!! Para acabar con todos los restos de la nevera y evitar que se echen a perder!! Yo tenía estas verduras pero podéis usar las que tengáis...todo tiene cabida! :)

Ingredientes:
1 masa quebrada o masa de hojaldre (el que preferís)
verduras variadas (yo he puesto: 1 puerro, media cebolla grande, 2 alcachofas, 1 calabacín, 4 xampis y unos cuantos tomates cherry)
1 huevo
200ml nata líquida y una tarrina de nata fresca ( yo la puse porque la tenía abierta pero no es necesario tampoco...queda mucho más cremosa, eso si).
queso mozzarela ratllat
aceite
sal y pimienta

Elaboración:
Limpiáis y cortáis todas las verduras a dados pequeños excepto los tomates que los tenéis que cortar a la mitad. Ponéis un culín de aceite en una sartén y cocéis todas las verduras añadiéndolas según el punto de cocción que necesiten..en mi caso en el siguiente orden: cebolla, puerro, alcachofas, calabacín y xampis. Añadís sal al gusto.
En un bol a parte batís el huevo y añadís las natas removiendo bien hasta conseguir una crema homogénea. Añadís sal y pimienta y un poco de queso rallado y acabáis de integrar.
Cuando las verduras estén cocidas añadís la mezcla anterior a la sartén y removéis a fuego bajo un minutito.
Preparáis la pasta de hojaldre o masa quebrada (si es masa de hojaldre lo tendréis que pinchar con un tenedor para que no suba) sobre un molde que pueda ir al horno y vertéis la mezcla en el interior. Por último, disponéis los tomates cherrys partidos por la mitad y algo más de queso rallado por encima y lo lleváis al horno (previamente precalentado a 180ªC) durante unos 20 minutos o hasta que esté bien cocido.

La podéis comer caliente o fría. A mí, personalmente, me gusta más fría! Una cena ideal no?? También se puede hacer en formato individual o puede ser un buen aperitivo...

Que la disfrutéis!

Sandra

10 comentaris:

  1. Una bona recepta, ràpida, econòmica i sana.. que com dius desprès de tant dolç, ja va be...

    ResponElimina
  2. mmmm! Que bona! això de l'aprofitament m'ha agradat molt! Sempre que he fet quiches... no hi he caigut mai, en això d'aprofitar les verdures ja mig gastades. Bon idea! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Marina, l'aprofitament es la clau! Odio haver de llençar el menjar... Una abraçada!

      Elimina
  3. Me en cantan las quiches,,,esta receta la hago seguro..gracias..muakks

    ResponElimina
  4. Mmm pero que rica, y yo sin preparar ninguna quiche, me tengo que animar pronto! :), gracias por participar en el sorteo, un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. realmente es una receta muy agradecida! y además facilita y rápida! que más se puede pedir??

      Elimina
  5. Una quiche boníssima, les receptes d'aprofitament són les millors.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Cris! S'ha d'intentar no llençar res de res!! una abraçada guapa!

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari! Els llegim tots i ens encanten!!! :)
Gracias por dejar tu comentario! Los leemos todos y nos encantan!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...